به صورت کلی عملیات دوخت در دستگاه‌های مختلف خیاطی به دو صورت انجام می‌شود که عبارتند از: دوخت توسط قلاب که به نام دوخت زنجیره ای شناخته می‌شود و دوخت توسط کمپلت که عملیات دوخت توسط این قطعه به صورت گره ای انجام می‌پذیرد. در این مقاله قصد داریم توضیحات کامل درباره کمپلت چرخ خیاطی را به شما عزیزان ارائه دهیم.
خواندن
لیست قیمت بروز انواع چرخ خیاطی ۱۴۰۲(خانگی و صنعتی)

کمپلت چرخ خیاطی از چه بخش هایی تشکیل میشود ؟

کمپلت از دوبخش اصلی بدنه و کاسه تشکیل میشود. پس از نصب کمپلت بر‌روی چرخ‌خیاطی، کاسه کمپلت ثابت بوده و چرخش ندارد و بدنه به دور کاسه حرکت ۳۶۰ درجه خواهد داشت که در هر مرحله چرخش، شاخ کمپلت  نخ سوزن را گرفته و با یک دور چرخش به دور کاسه و ایجاد گره بین نخ سوزن و نخ ماکو (قطعه ای که نخ در آن قرار گرفته وداخل کمپلت قرار میگیرد) عملیات دوخت را انجام می‌دهد. این پروسه در همه مدل های کمپلت یکسان بوده و سایز و  مدل کمپلت تغییری در این فرایند ایجاد نمی‌کند.

کمپلت راسته دوز

آموزش نخ کشی راسته دوز

خواندن
لیست قیمت بروز چرخ خیاطی جک

تنظیم کمپلت در چرخ خیاطی راسته دوز

در واقع بسیاری از دستگاه‌ها به دلایل مختلف از جمله فرسودگی و یا هر دلیل مشابه، نیاز به تغییر کمپلت دارند اما دلایل بسیاری موجب می‌شود که فرد استفاده کننده از دستگاه دست به تغییر کمپلت نزند. دلایلی چون عدم آشنایی و مهارت در تعویض و ناتوانی در تنظیم کمپلت و نیاز به حضور سرویس‌کار مجرب و در بسیاری  از مواقع و فاصله زیاد دستگاه با اولین سرویس کار در دسترس، که موجب نیاز به حمل دستگاه به محل تعمیرکار و مستلزم پرداخت هزینه های گزاف کرایه و اجرت خواهدشد.
در این ویدئو تلاش می‌کنیم که تعویض کمپلت در چرخ خیاطی راسته‌دوز را به صورت کامل و گویا به شما عزیزان آموزش دهیم انجام می‌شود.

راهنمای تعویض کمپلت چرخ خیاطی

۱. ابتدا قطعه نگه دارنده کمپلت موسوم به (کمپلت گیر) را  باز میکنیم، این قطعه کاسه کمپلت را در جای خود فیکس کرده و مانع از چرخش ماکو می‌شود.
۲. بعد از بازکردن کمپلت‌گیر، پیچ های تنه کمپلت که روی میل متحرک دستگاه بسته شده است را باز می‌کنیم، معمولا همه کمپلت ها با ۲ الی ۳ پیچ روی میل متحرک بسته می‌شوند، حالا کمپلت فرسوده را از  روی میل جدا می‌کنیم.
۳. کمپلت جدید را قبل از بستن روی دستگاه به روغن آغشته می‌کنیم و قبل از شروع به نصب، با دست چند مرتبه آن را می‌چرخانیم، این کار ضمن روغن کاری کمپلت جدید باعث تمیز شدن آن و خروج پرز و غبار احتمالی موجود بین کاسه و تنه کمپلت خواهد شد.
۴ . کمپلت چرخ خیاطی را روی میل متحرک قرار داده ولی پیچ های ثابت کننده را محکم نمی‌کنیم، قطعه کمپلت گیر را روی محل خود قرار داده و سعی می‌کنیم با قرار دادن شاخ کمپلت گیر در حفره کاسه کمپلت مانع از چرخش کاسه کمپلت شویم.
در مرحله بعدی باید چرخش سوزن را در مرحله شروع حرکت از سقوط کامل قرار دهیم، عملیات تنظیم شاخ کمپلت دقیق از زمان حرکت سوزن از آخرین نقطه سقوط  به سمت صعود شروع می‌شود.
نوک شاخ کمپلت را نزدیک به گودی انتهای سوزن قرارداده و با اندکی فاصله حدودا ۰.۵ میلیمتر تنظیم می‌کنیم. بهتر است که نوک شاخ کمپلت در نیمه بالایی  گودی سوزن  تنظیم شود که در هنگام ایجاد گره در نخ، از نقطه بالاتری از گره نخ راگرفته و با نخ ماکو درگیر نماید.
این امر موجب می‌شود که نوک کمپلت برخورد کمتری با نخ سوزن را داشته باشد و مانع از پارگی نخ و یا در رفتگی شود.
حالا پیچ های نگه دارنده کمپلت روی میل متحرک را کاملا محکم می‌کنیم و یک بار با چرخاندن دست حالت حرکت سوزن را چک کرده تا از انجام درست مراحل اطمینان حاصل‌کنیم ، حالا دستگاه با کمپلت جدید آماده کار می‌باشد.
کمپلت راسته دوز

خواندن
چرا چرخ خیاطیمون نمیدوزه ؟
  محصولات مرتبط با این مقاله 
 

    

            کمپلت راسته دوز

 

فیلم کامل درباره کمپلت چرخ خیاطی

درآخر برای راهنمایی و شناخت بیشتر با قطعه کمپلت و تنظیم آن می‌توانید ویدئوی زیر را تماشا کنید