انواع جیب فیلتاب

به جیب هایی که دارای لبه هستند و دوخت آنها از درون صورت می گیرد جیب های فیلتابی گفته می شوند. و انواع مختلفی دارد نظیر دو لبه و یک طرفه یا یک لبه است. در این مطلب به شما طریقه ی دوخت این جیب را با تصاویر می گوییم.

آموزش جیب دوزی

نکات مهم دوخت جیب

۱- توجه داشته باشید که پارچه ی اصلی موجود با پارچه ای که می خواهید با آن جیب بدوزید جنسشان از یک خانواده باشند.

۲- سعی کنید به هنگام رسم مستطیل به اندازه ها و گوشه ها عمود آن توجه داشته باشید.

۳- قطعا شکافدن کار و دوبار دوختن آن باعث می شود کار شما از زیباییش کاسته شود. سعی شود دوخت ها به صورت صاف دوخته شود. دقت داشته باشد که پارچه اضافی زیر دوختتان باقی نمامد که مجبور به شکاف مجدد بشوید. در این مطلب برای راحتی شما از دو رنگ پارچه استفاده شده است، پارچه ی مربوط به جیب را نارنجی در نظر گرفتیم و پارچه ی لباس را سیاه انتخاب کردیم و همچنین نخ زیر دوخت را نارنجی و نخ رو دوخت را مشکی در نظر گرفته شده است.

اموزش جیب دو فیلتاب به روش اسان

گام اول: پارچه ای به ابعاد ۲۰ تا ۳۵ را برای جیب در نظر بگیرید و محل قرار گرفتن جیب را سنجاق کنید.

دوخت پارچه

خواندن
یادگیری و مراحل آموزش خیاطی حرفه ای (نکات تبدیل شدن به خیاط حرفه ای)

جیب دوزی

گام دوم: برای اینکه بدانید پهنای درب جیبتان را چه اندازه ای در نظر بگیرید، شما باید پهنای دست خودتان را مطابق شکل اندازه گیری کنید، توجه داشته باشید که حداقل ۲ سانتیمتر بزرگتر از پهنای دست شما باشد. عرف این اندازه بین ۱۲ تا ۱۶ سانتیمتر است و نسبت به پهنای دست شما تغییر می کند.

آموزش خیاطی

گام سوم: در پشت پارچه ای که به جیب اختصاص داده اید مستطیلی که طول آن ۱۲ سانتیمتر باشد را با در نظر گرفتن ۲ سانتیمتر بیشتر برای پهنای دست به عرض ۵ / ۱ سانتیمتر (یک و نیم سانتیمتر تا دو سانتیمتر)  سعی کنید که عرض کمتر یک سانتیمتر نباشد، گاهی ممکن است که این اندازه بیشتر نیز شود.

نکته: جیب را دو سانتیمتر پایین تر از وسط پارچه ای که انتخاب کرده اید علامت بزنید.

گام چهارم: آن قسمت از پارچه ی جیب را که مستطیل کشیدید را جوری روی پارچه ی اصلی دقیقا در همان محلی که علامت زده بودید برای جیب. شما باید مستطیلی که کشیده اید را ببینید. با کمک سنجاق محل پارچه جیب را تثبیت کنید.

آموزش دوخت جیب

خواندن
چه لوازمی برای آموزش خیاطی نیاز هست؟

گام پنجم: مستطیلی که می بینید را با چرخ خیاطی شروع به دوختن کنید. به هنگام چرخ کردن مستطیل به گوشه ها که رسیدین سنجاقی را داخل گوشه مستطیل کنید و پارچه را ۹۰ درجه بچرخانید و گوشه های دیگر را نیز به همین شکل چرخ کنید. با این کار گوشه های مستطیل شما کاملا ۹۰ درجه می شود.بعد از آن روی مستطیلی که دوخته اید را اتو بزنید.

خیاطیجیبدوخت جیب

آموزش دوخت

گام ششم: وسط مستطیل موجود را با یک قیچی تیز ببرید و قبل از رسیدن به انتهای مستطیل دو لبه به گوشه های مستطیل ایجاد کنید مطابق شکل توجه داشته باشید که دوخت را نبرید و اگر دوخت مستطیل را اشتباها بریدید با یک مستطیل به ابعاد کمی بزرگتر دوباره این کار را انجام دهید.

دوختن جیب

گام هفتم: پارچه ی جیب را از آن قسمتی که بریدید برگردانید.

آموزش کامل جیب دوزی

گام هشتم: لبه های موجود برای جیب را با دستانتان از دو سمت بالا و پایین به صورت هم اندازه طوری هدایت کنید که لب به لب قرار بگیرند. این اندازه را سنجاق کنید تا ثابت بماند و سپس آن را اتو بزنید.

خواندن
صفر تا ۱۰۰ رشته طراحی لباس+درآمد و بازارکار

جیب دوزی شلوار

گام نهم: هر دو طرف سه گوشی که بین پارچه جیب و لباس ایجاد شده است را در محل دوختی که دارد با پارچه جیب می دوزید. برای محکم کاری می توانید همانطور که پارچه را گرفته اید امتداد طولی مستطیل را چرخ کنید. اینطوری پارچه جیب نیز محکم می شود. توجه داشته باشید که در چنین حالتی رد دوخت نباید روی پارچه اصلی باقی بماند.

آموزش دوخت جیب

گام دهم: اضافه پارچه های جیب را به داخل آن جمع کرده و چرخ کنید. و بعد از آن اضافه ها را با فاصله ی یک سانتیمتر ببرید. با توجه به شکل زیر.

آموزش خیاطی حرفه ایجیب دوزیآموزش دوخت جیب

اموزش جیب تک فیلتاب به روش اسان

برای جیب های فیلتابی یک لبه تا گام هفتم مانند دو لبه است. تفاوت در گام هشتم این است که شما فقط لبه ی سمت پایین را به سمت بالا می کشید. با این کار عرض دوخت را کامل می کنید و گام های بعدی نیز مطابق بالا ادامه پیدا میکند.

 

دوخت جیب

دوخت جیب فیلتابی به روش تولیدی

برای دوخت جیب تک فیلتاب به روش تولیدی، ابتدا الگوی فیلتاب به شکل مستطیل با ابعاد ۱۴ در ۳ سانتیمتر بر روی مقوا قرار می‌گیرد و سپس برش می‌خورد. این الگو به عنوان ابزار کنترلی در حین دوخت جهت حفظ شکل و ابعاد جیب در حجم بالا استفاده می‌شود. این روش مختص دوخت جیب‌ها در حجم زیاد است و در عین حال در دوخت‌های مزونی نیز قابل استفاده است.

در این روش، پس از تعیین محل جیب، الگوی فیلتاب را در همان محل قرار داده و یک مستطیل با ابعاد الگو را روی پارچه برش زده، دوخته و راسته می‌کنند. سپس الگوی فیلتاب را روی این مستطیل قرار داده و حدود آن را مشخص می‌کنند.

بعداز آن، کیسه‌های جیب را برش می‌زنند و فیلتاب پارچه‌ای را به یکی از آن‌ها دوز می‌کنند. سپس کیسه را پشت و رو کرده و سرکیسه را به‌طور مماس با خط میانی مستطیل روی لباس قرار می‌دهند. کیسه دیگر را در مقابل کیسه اول قرار داده و آن‌ها را چرخانده وسط مستطیل را شکافته و کار را به پشت لباس منتقل می‌کنند.

در نهایت، مثلث‌ها و کیسه‌ها یا همان پاکت‌های جیب را دوز می‌کنند. در هر مرحله از دوخت، چرخکاران با استفاده از الگو، دقت و صحت کار را ارزیابی کرده و به جای متر، از الگو برای اندازه‌گیری اطمینان حاصل می‌کنند.

برای دوخت جیب دو فیلتابی نیز، این روش تولیدی با استفاده از الگو در حین کار مشابه دوخت جیب تک فیلتاب اجرا می‌شود.

آموزش دوخت جیب فیلتابی با سرجیب

برای دوخت کیسه جیب در جیب لباس، ابتدا اندازه دهانه جیب را اندازه‌گیری کنید. سپس یک لایه چسب به اندازه دهانه جیب ببرید، تقریباً ۲ میلی‌متر کمتر از عرض و ۴ سانتی‌متر کمتر از طول. شکل را به دلخواه خودتان درست کنید، ما منحنی را پیشنهاد می دهیم.

چسب را روی پارچه مورد نظر بزنید و دورتادور آن را بدوزید تا لبه‌های چسب بخورد. سپس آن را اتو بکشید و داخل فیلتاب بالایی قرار دهید.

مراقب باشید فاصله کناره‌ها حدود یک میلی‌متر باشد تا بتوانید راحت در جیب را داخل قرار دهید. اگر در جیب یک میلی‌متر از فیلتاب کوچک‌تر باشد، زیبایی دارد.

سپس آن را به قسمت زاپاس فیلتاب بالا دوخت می‌زنیم. برای استفاده به صورت در جیب، طول کیسه جیب را طوری انتخاب کنید که بتوانید آن را راحت داخل جیب هدایت کنید. این جیب می‌تواند هم به صورت فیلتاب دولبه و هم با درآوردن جیب به صورت کاملاً متفاوتی استفاده شود.  امیدوارم این توضیحات مفید باشد.