بیش از ۲۰۰ سال از تولید شلوار جین میگذره اما هنوز بین تمام مردم دنیا محبوب این محبوبیت بخاطر چیست؟
خیلی ها بر این باور هستند که لی یا دنیم در فرانسه تولید شده است اما جالب است بدانید اما وقتی به عمق ماجرا پیمیبریم برمیگردیم به کشوری که آن را به شهرت رساند، یعنی آمریکا.
از طلا تا شلوار
جیکوب دیویس خیاط مشهور زمانی که جویندگان طلا به کالیفرنیا هجوم آوردند، شلوار جین دوخته شد بخاطر مقاومت و طول عمر زیادش، دیویس ابتدا برای دوختش از پارچه کتان قهوهای رنگ استفاده میکرد و برای قسمتهایی از پرچ فلزی استفاده میکرد.
جالب است بدانید دیویس نسبت به اختراع خود خیلی مطمئن بود که بازار رو به دست میگیره اما به علت اینکه سرمایهای برای ثبت اختراعش نداشت رفت پیش کسی که ازش پارچه میخرید تا کمک بگیرد و حالا این تاجر به اسم لیوای اشتراوس که نامش برای همیشه با شلوارهای جین عجین شد.
ثبت اختراع برای پرچ فلزی بود یا شلوار؟
آقای اشتراوس به دیویس کمک کرد اختراعش را ثبت کند اما جالبه بدانید این اختراع برای شلوار نبوده بلکه برای پرچ فلزی بود.
قدم بعدی برای دیویس و اشتراوس این بود که تغییری در شلوار بدهند و تصمیم گرفتند رنگ شلوار را از قهوهای به آبی تغییر بدهند که به عنوان لباس کار شناخته شد و قیمت ارزانی داشت.
نکته جالب این است که در سال ۱۸۸۳ دانشمند آلمانی به اسم آدولف فون بایر رنگ آبی ایندیگو (نیل) را اختراع کرد.
خطای دید اکثر مردم دنیا
شلوار جین و همه با رنگ آبی میشناسند، اما این شلوار ها کامل آبی نیستن. آقای آمیت میگوید: اگر از نزدیک به شلوار جین نگاه کنید، متوجه میشوید در واقع ترکیبی از سفید و آبی است. این خطای دیدی است که به قصد پایین نگه داشتن قیمت شلوارها، از آن استفاده شده است.
ای بابا نشور رنگش میره !!!!
یکی از ویژگی های شلوار جین محو شدن رنگش در طول استفاده است، این رنگ رفتگی بخاطر استفاده از رنگ بیکیفیت و ارزان هستش و جالب این است با مرور زمان این رنگ رفتگی جذابیت ایجاد کرد.
گارانتی هم داره!
اگر دقت کرده باشید معمولا پشت شلوار یه برچسب وصل هستش جالبه بدونید در زمان قدیم این برچسبها به عنوان گارانتی استفاده میشود و اگر شلوار پاره میشد اون کاغذ و ببرید بهتون شلوار نو میدادن.
لباس کار قدیم مد سال جدید
بین سال ۱۸۸۰ تا جنگ جهانی دوم شلوار جین یک لباس کار شناخته میشد، و الان جز مد های صنعت مد و پوشاک است.